forest-2984960.jpg

WAAR MENS & MILIEU CENTRAAL STAAN

Sanderus’ Thuis omvat energiezuinige woningen met een aangenaam leefcomfort en duurzame materialen. Het wordt een levendige woonbuurt met veel groen, ruimte voor ontmoeting, en aandacht voor nieuwe mobiliteit. 
Iedereen is er welkom en de verschillende woningtypes nodigen jong en oud uit om samen een nieuwe buurt te vormen. 
_DSF9807klein.jpg
Bron: Kaizer

CIRCULAIR & ECOLOGISCH

Sanderus’Thuis is doordacht ontworpen door Bast Architects & Engineers, een referentie in ecologisch en circulair bouwen.
 

Doorheen de eerste honderd levensjaren heeft de site reeds verschillende bestemmingen gekend, gaande van brouwerij, over cinema tot feestzalencomplex. Het SanderusHuis wordt gerestaureerd en omgevormd, zodat de site zijn tweede eeuw zal ingaan als een duurzaam woonproject.

We werken met bouwmaterialen die gezond zijn voor de mens en goed voor de planeet. De ruwbouw wordt opgetrokken in 'cross laminated timber' (CLT), ook wel ‘het nieuwe beton’ genoemd. Hout is immers nagroeibaar, CO2-neutraal, en biedt enorm veel architecturale mogelijkheden. Ook de andere bouwmaterialen werden zorgvuldig geselecteerd in functie van kwaliteit en duurzaamheid. 
 

BIJNA ENERGIENEUTRAAL (BEN)

Met hun E-peil van maximum E20, zijn de woningen

‘Bijna EnergieNeutraal’ en klaar voor de toekomst. 


Het schrijnwerk, de isolatie en luchtdichtheid voldoen aan de strengste eisen en het ventilatiesysteem D zorgt automatisch voor voldoende luchtverversing. Vloerverwarming is een verwarmingssysteem op lagere temperatuur en wordt aangesloten op een geothermische warmtepomp, die in de zomer ook passief koelt. Regenwater wordt maximaal opgevangen en benut, overal komt LED-verlichting en alle voorzieningen worden genomen om de parking uit te rusten met laadpalen voor elektrische wagens - zonder breken of kappen.

 

Hier draag je zorg voor het milieu, hou je je energiefactuur laag en geniet je van een maximaal leefcomfort! 

kopieDSC_0211.jpg
grandpa-4217369_1920.jpg
grandpa-4217369_1920.jpg

ARCHITECTUUR VOOR HET LEVEN

Naast kwaliteit, staat Sanderus’Thuis ook garant voor een aangepaste woonomgeving. De levenbestendige woningen zijn immers zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen mee-evolueren met de bewoners. Er wordt sterk ingezet op toegankelijkheid: drempelloze toegangen en brede gangen zijn praktisch voor jonge ouders met kinderwagens, alsook voor ouderen die minder mobiel zijn. Bovendien werden de principes van ‘universal design’ gehanteerd om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken, vandaag en morgen. 


Dit vernieuwende woonconcept wordt ontwikkeld in samenwerking en met financiële steun van de Provincie

Oost-Vlaanderen.

logo-provincie-oost-vlaanderen.png

LEVEN IN DE BROUWERIJ

Geïnspireerd door het DNA van de site, werd in de architectuur rekening gehouden met het creëren van ontmoetingskansen. Een spontaan praatje met de buren op het autovrij binnenplein, een zomerse barbecue in de ruime gemeenschappelijke tuin, een nieuwjaarsreceptie met de buurt in de voormalige cinema of een lekker kopje koffie op het zonneterras achteraan het SanderusHuis…

Dit is slechts een greep uit het arsenaal aan mogelijkheden dat de nieuwe buurt te bieden heeft.

 

Ook na ‘the roaring twenties’ van de vorige eeuw, blijft het leven in de brouwerij hier verzekerd!

Feest